fbpx

Mijn wens voor 2023: Geef meer liefde aan gehandicapte kinderen!

Ik voel veel liefde voor kinderen, alle kinderen mét en zonder beperking . Toen ik 29 jaar was wilde ik heel graag kinderen krijgen en dat leek toen niet voor mij weggelegd te zijn. Hier was ik zo ontzettend verdrietig over. Ik geloofde niet dat ik nooit moeder zou worden. Het was toen zo’n beetje mijn belangrijkste levensdoel. Ik visualiseerde (bad) dan ook regelmatig hiervoor: “Ik wil echt een kind, het mag ook een gehandicapt kind zijn. Ik zal er met liefde en passie voor zorgen, hoe moeilijk dat misschien ook is.”

Mijn wens kwam uit

Uiteindelijk heb ik toch zelf drie kinderen gekregen. Ons gezin is ongeveer tien jaar gastgezin geweest voor jongeren, vaak jongeren met een mentale beperking. De wens om voor gehandicapte kinderen te mogen zorgen is anno 2023 meer dan uitgekomen. Niet zoals ik het bedacht had, de directe zorg in mijn gezin. Nu mag ik zorgen voor gehandicapte kinderen door het realiseren van onze geweldige aangepaste vakantieplek, Camping Parc de la Brenne op Domaine de Puylagorge in Frankrijk met aangepaste animatie en voorzieningen voor de gehandicapte kinderen en hun gezinnen.

En wat geniet ik ervan daar heel veel liefde in te stoppen, om alles te bedenken en te realiseren. Om mensen, die diezelfde liefde voelen als ik, te zoeken om samen te werken aan deze unieke plek. Het is zo ontzettend mooi en dankbaar dat het mijn levensvervulling is geworden.

Als je iets wilt doen, doe het dan voor gehandicapte kinderen

Graag enthousiasmeer ik anderen om ook meer te doen voor gehandicapte kinderen. In mijn “eigen wereld” kwam ik zelf niet of nauwelijks gehandicapten tegen.  Tenminste ik dacht dat ze er niet waren. Niet in mijn familie, niet in mijn buurt en niet in mijn werk. Ik kende die wereld dus totaal niet. Het willen starten van een plek op de wereld waar ik iets kon doen voor gehandicapte kinderen kwam door een advies van een collega manager in de zorg. Hij hoorde dat ik naar Frankrijk wilde gaan om daar iets te starten. Nog niet wetende wat dat iets zou zijn en in welke vorm dat iets gegoten zou worden. Mijn collega riep vanuit zijn hart: “Als je iets wilt doen daar in Frankrijk, doe dan iets voor gehandicapte kinderen!”

Een nieuwe wereld

Die hartekreet van mijn collega was het zaadje van ons mooie project hier in Frankrijk op Domaine de Puylagorge. En oh, wat begrijp ik hem steeds beter. Door het starten van een vakantieplek voor gehandicapte kinderen, Camping Parc de la Brenne, ging er een totaal andere wereld voor mij open. Ik kon daar zomaar instappen zonder een paspoort te laten zien. Het leek eenvoudig maar wat heb ik veel geleerd en ervaren waardoor ik deze wereld steeds mooier vind. Ik hoorde vele verhalen van ouders, kinderen en begeleiders over zaken waar de gehandicapte medemens en hun verzorgers soms dagelijks mee te maken krijgen buiten de vaak al intensieve zorg voor hun kinderen. Soms mooie maar soms ook hele droevige, aangrijpende verhalen.

Je ziet het pas als je het weet

De verhalen raakte mij en ik kreeg steeds meer respect voor de verzorgers en ouders die vaak met veel onbegrip, tegenwerking en soms zelfs haat ze te maken krijgen bij de zorg die zij met liefde uitvoeren. En achteraf gezien, met de wetenschap van nu, waren er natuurlijk ook bij mij in de buurt, mijn familie, vrienden en collega’s wel gehandicapte kinderen. Alleen ik zag ze niet op dat moment en ik zag al helemaal geen rol voor mezelf om iets te doen voor deze mensen.. Misschien deed ik wel wat veel mensen nu nog dagelijks doen: uit onkunde wegkijken. Ik weet het niet.

Meer liefde en aandacht voor gehandicapte kinderen

Mijn wens voor 2023 is dan ook dat er meer liefde komt voor gehandicapte kinderen. De mensen die deze wereld nog niet kennen, denken dan misschien  hoezo dan? Wat moet ik dan doen? Wat kan ik dan doen? Ik heb toch geen zorgopleiding?

Wees gerust, dat heb ik ook niet en dat hoeft ook helemaal niet. Denk aan de ouders die met zoveel zorg en liefde voor hun kinderen zorgen, zij hebben daar ook niet voor geleerd maar zij doen het wel. Er zijn zoveel manieren waarop je iets kunt betekenen voor een ander: als familielid, buurtbewoner, als collega, als vriend of vriendin. Ook bij ons op Camping Parc de la Brenne kun je je steentje bijdragen, bijvoorbeeld als vrijwilliger via Stichting Vrienden van Puylagorge op de camping in de zomermaanden.

Je krijgt het dubbel en dwars terug

Geef deze mensen en hun kinderen liefde en je zal zien dat je daar zelf ook heel er blij van wordt. Je stookt daarmee een vuurtje aan wat verder loopt. Ik daag je uit eens in je omgeving te kijken of er gehandicapte kinderen zijn en dan vanuit liefde iets voor ze te betekenen! Ik verzeker je; hun en jouw 2023 wordt dan magisch!

Ga naar de inhoud