fbpx

Zoveel te doen bij Camping Parc de la Brenne

R

12 kampeerbungalows, 18 safaritenten, 34 ruime kampeerplaatsen.

R

bar, terras binnenplaats, overkapt terras met uitzicht op het zwembad en dal.

R

Zaal verhuur. Kleine- en grote gezelschappen. Buiten terrein voor evenementen, markten en huwelijken.

R

Verwarmd zwembad met tillift, verhard multi-sportterrein, volleybalveld met zand, snoezelruimte.

R

2 kleine animatie tenten, 2 grote animatietenten, 5 speeltuintjes ook voor kinderen met een beperking.

R

4 sanitair gebouwen met 4 aangepaste badkamers.

De aangepaste badkamers: douchebrancards, verlengde toiletpotten, plafondliften, toiletbeugels, toiletstoelen, verstelbare wasbak, kantelbare spiegel.

R

Aangepaste animatie.

Met trampolines, luchtkasteel en stormbaan.

R

Winkeltje, Receptie, Broodservice.

Met trampolines, luchtkasteel en stormbaan.

Camping Parc de la Brenne

Dé ideale bestemming voor een ontspannen en onvergetelijke vakantie in het prachtige Frankrijk.

Onze camping is gelegen in een rustige en natuurlijke omgeving, waarbij we ons inzetten voor duurzaam toerisme en het behoud van de lokale flora en fauna. Bij ons vind je ruime staanplaatsen en moderne faciliteiten, zoals een zwembad en speeltuin, om te kunnen genieten van een zorgeloze vakantie.

Bovendien zijn we trots op onze toegankelijkheid voor iedereen, inclusief gasten met een fysieke of mentale beperking. Wij hebben hulpmiddelen beschikbaar en aangepaste animatie voor kinderen, zodat ook ouders zorgeloos kunnen genieten.

Onze camping staat voor gastvrijheid, rust en comfort, en we hopen je dan ook snel te mogen verwelkomen als onze gast!

Onze kracht is dat we altijd blijven geloven dat alles goed komt!
jeanine en tim eigenaren

– Historie –

Op zoek naar een vakantieplek in Frankrijk waar rust en natuur samenkomen? Camping Parc de la Brenne biedt de ideale locatie voor een ontspannen vakantie in de buurt van het Regionaal Natuurpark van de Brenne. Maar wist je dat de geschiedenis van deze camping teruggaat tot de 15e eeuw?

In 2006 kochten de eigenaren van Domaine de Puylagorge, een oud boerenkloostercomplex uit de 15e eeuw, de bouwval van het 16-boerderijen complex. Hoewel velen hen voor gek verklaarden, waren ze vastbesloten om hun droom te verwezenlijken: een toegankelijke vakantieplek voor iedereen. Het was hard werken om het terrein om te toveren tot een plek waar gasten van alle leeftijden en met diverse beperkingen welkom zijn.

Op Domaine de Puylagorge woonden vroeger zo’n acht Benedictijnse monniken, die op het landgoed werkten en leefden. In het naastgelegen bos zijn nog resten te vinden van een kapelletje waar zij naar verluidt samenkwamen. Tijdens de Franse Revolutie werd één etage van het klooster afgebrand en afgebroken, maar de indrukwekkende open haard en het stenen aanrechtje zijn nog steeds te bewonderen in het huidige woonhuis.

Het is zelfs mogelijk dat Napoleon en zijn vrouw Josephine het complex hebben bezocht, aangezien het vlakbij het kasteel Chateau Guillaume ligt waar Eleonore d’Aquitaine woonde.

luchtfoto vliegtuig camping parc de la brenne

Na zo’n zestig jaar leegstand en een tijdelijke kraak door de plaatselijke jachtvereniging, hebben de eigenaren de handen uit de mouwen gestoken en het terrein stap voor stap omgetoverd tot wat het nu is.

In 2009 ontvingen ze de eerste gasten en sindsdien hebben ze een camping gecreëerd waar iedereen zich welkom voelt en waar rust en natuur centraal staan. Het resultaat is een plek waar je kunt genieten van een vakantie in alle rust, op een steenworp afstand van het indrukwekkende Regionaal Natuurpark van de Brenne.

Wil je tijdens je vakantie genieten van de prachtige natuur in Frankrijk, maar ook van de geschiedenis en het vakmanschap dat in Domaine de Puylagorge verscholen ligt? Boek dan nu je verblijf op Camping Parc de la Brenne en ontdek deze bijzondere locatie zelf.

Camping Comfort

Parc de la Brenne

De Camping Comfort app maakt het verblijf op Camping Parc de la Brenne, op Domaine de Puylagorge, nog aangenamer. Veel gasten, waaronder ouders en/of begeleiders van kinderen met een handicap en hun broertjes en zusjes maken al veelvuldig gebruik van de app.

Dankzij de Camping Comfort app kunnen zij zich volledig richten op de zorg voor hun kinderen, terwijl ze tegelijkertijd kunnen genieten van een welverdiende vakantie.

De app biedt tal van handige mogelijkheden, zoals het bestellen van ontbijt en het reserveren van diner. Ook vind je in de app een overzicht van alle faciliteiten op de camping, een kaart van de omgeving en belangrijke informatie zoals openingstijden en regels.

Met de Camping Comfort app blijf je ook op de hoogte van de laatste nieuwtjes en activiteiten op de camping. Zo kun je optimaal genieten van je vakantie en meer tijd besteden aan ontspanning en rust. Download de app vandaag nog en geniet van een zorgeloze vakantie!

camping parc de la brenne comfort app

Onze keurmerken

Label tourism & Handicap

Het label Toerisme en Handicap is een staatsmerk dat instellingen identificeert die toegankelijk zijn voor mensen met een handicap en aangepaste diensten bieden. Het biedt een betrouwbare garantie voor efficiënte opvang en essentiële behoeften van mensen met een handicap.

In november 2016 heeft Camping Parc de la Brenne dit keurmerk mogen ontvangen. 

ktg solutions keurmerk

Het Keurmerk Toegankelijkheid Gehandicapten inspecteerd 1x per 2 jaar om er zeker van te zijn dat het keurmerk nog in stand is. Het keurmerk staat voor de zekerheid van toegankelijk en uitgankelijk zijn voor iedereen. Ook voor bezoekers en gasten die niet of minder zelfredzaam zijn. 

In december 2016 heeft Camping Parc de la Brenne dit keurmerk mogen ontvangen.

accueil velo Camping Parc de la Brenne

Het label van Accueil Vélo wordt ontvangen wanneer jouw bedrijf goed toegankelijk wordt bevonden voor fietsliefhebbers, ook de omgeving moet hier aan voldoen.

In november 2016 hebben wij dit label mogen ontvangen.

Parc de naturelle regionale Camping Parc de la Brenne

Met de ligging van Domaine de Puylagorge bevind Camping Parc de la Brenne zich op het randje van het natuurpark la Brenne. Een nationaal park bekend om zijn vele meren, prachtige natuur en geweldige ‘wildlife’.

Parc de naturelle regionale Camping Parc de la Brenne

“Ruim opgezette unieke camping in voormalige historische hoeve, gelegen in de natuur. Ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Kwaliteitsrestaurant met lokale producten. Zeer geschikt voor mensen met een beperking. Veel bijzondere faciliteiten voor deze doelgroep.”

 Inspecteur Dhr. J.B. Staneke
Ga naar de inhoud