fbpx

Bestuursleden GEZOCHT

Help mee met dit fantastische initiatief, gewoon omdat je en goed hart hebt!

WORD VRIJWILLIGER

Kom deze zomer deel uitmaken van een fantastisch team! Als vrijwilliger bij vrienden van Puylagorge voor Camping Parc de la Brenne in het prachtige Natuurpark La Brenne in midden Frankrijk, kun je zorgen voor een onvergetelijke vakantie voor kinderen met een beperking en hun gezinnen.

Via Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge bieden wij van maandag tot en met vrijdag een aangepast animatieprogramma op de camping voor deze kinderen en hun broertjes en zusjes.

Doe jij graag iets voor anderen, ben je enthousiast en heb je een paar weken vrij deze zomer? Dan ben jij precies wat wij zoeken!

Samen met het team van vrijwilligers zorg je voor een onvergetelijke week voor de kinderen en hun gezinnen. Je krijgt de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen voor het leven te sluiten.

Neem snel contact met ons op via vrijwilligers@vriendenvanpuylagorge.eu of vul het contactformulier in en maak deze zomer deel uit van ons team!

Doneeractie aangepaste vakantiehuisjes

Sommige kinderen met een beperking dromen alleen maar van vakantie omdat dat niet kan. Met uw donatie maakt u van die droom voor hen werkelijkheid!

15 jaar geleden startten Tim en Jeanine dit bijzondere en unieke initiatief en verzorgen sindsdien geheel onbaatzuchtig elke zomer voor tientallen gezinnen een onvergetelijke vakantie. Hun recept is dat ze niet de nadruk leggen op de beperking maar op de mogelijkheden. Ze doen dat door met een uitgebreid animatie en verzorgingsprogramma voor alle kinderen (ook die zonder beperking) aan te bieden, waardoor het hele gezin vakantie heeft.

De sfeer is gemoedelijk, laagdrempelig en vooral normaal. Dit is natuurlijk bijzonder arbeidsintensief en alleen volhoudbaar door de onuitputtelijke inzet van vrijwilligers die elk jaar weer gevonden moeten worden. Een unieke plek in Europa, iets vergelijkbaars is er niet. Veel gezinnen komen jaarlijks terug en er is veel meer vraag dan aanbod.

Na 15 jaar willen Tim en Jeanine daarom een nieuwe stap zetten om de safaritenten aan te vullen met integraal toegankelijke huisjes. Daarmee wordt vakantie vieren jaarrond toegankelijk voor iedereen; immers safaritenten zijn seizoens afhankelijk en niet geschikt voor alle beperkingen.

Tim en Jeanine kunnen elk steuntje in de rug gebruiken om dit tot een succes te maken. We hopen daarom in de zomer een proefwoning te hebben staan, waarmee de stichting vrienden van Domaine La Puylagorge een voorbeeld hebben om middelen in te zamelen om meer vakantiehuisjes te kunnen realiseren.

Een aangepast vakantiehuisje zou kansen creeren om dit ook in bijvoorbeeld de koudere en nattere herfst, kerst of voorjaarsvakanties mogelijk te maken. De vastere, permanentere structuur van een vakantiehuisje biedt bovendien de kans aan die gezinnen met een kind met een een meervoudige handicap. Voor hen is het immers ingewikkeld de juiste aanpassingen te voorzien in een safaritent en is een vakantiehuisje een betere of zelfs de enig mogelijke oplossing.

Stichting Vrienden van Domaine de Puylagorge zorgt er samen met Tim en Jeanine voor dat vakantiegasten van Domaine de Puylagorge een handicap nooit als een beperking ervaren.

Stichting vrienden van Puylagorge heeft een ANBI status.

Voor de speciale voorzieningen en hulpmiddelen zijn wij grotendeels afhankelijk van sponsoren, fondsen en giften.

U kunt ons uit uw eigen PGB extra ondersteunen door ons de feestdagenuitkering toe te kennen. We zouden dit het zeer op prijs stellen. 

Steun ons

Sponsorbijdragen zijn van harte welkom op NL 78 RABO0146050193 t.n.v. Stichting vrienden van Puylagorge.

Ontzettend bedankt!

Met uw bijdrage kan een droom voor een kind met een beperking uitkomen. Een heerlijke zomer vakantie, zonder zorgen!

Onze keurmerken

Label tourism & Handicap

Het label Toerisme en Handicap is een staatsmerk dat instellingen identificeert die toegankelijk zijn voor mensen met een handicap en aangepaste diensten bieden. Het biedt een betrouwbare garantie voor efficiënte opvang en essentiële behoeften van mensen met een handicap.

Door onvoorziene omstandigheden in de procedures heeft de commissie het bezoek voor de verlenging van ons keurmerk niet kunnen uitvoeren. Wij hebben de aanvraag opnieuw ingediend en werken actief aan een spoedige herbeoordeling

ktg solutions keurmerk

Het Keurmerk Toegankelijkheid Gehandicapten inspecteerd 1x per 2 jaar om er zeker van te zijn dat het keurmerk nog in stand is. Het keurmerk staat voor de zekerheid van toegankelijk en uitgankelijk zijn voor iedereen. Ook voor bezoekers en gasten die niet of minder zelfredzaam zijn. 

In december 2016 heeft Camping Parc de la Brenne dit keurmerk mogen ontvangen.

accueil velo Camping Parc de la Brenne

Het label van Accueil Vélo wordt ontvangen wanneer jouw bedrijf goed toegankelijk wordt bevonden voor fietsliefhebbers, ook de omgeving moet hier aan voldoen.

In november 2016 hebben wij dit label mogen ontvangen.

Parc de naturelle regionale Camping Parc de la Brenne

Met de ligging van Domaine de Puylagorge bevind Camping Parc de la Brenne zich op het randje van het natuurpark la Brenne. Een nationaal park bekend om zijn vele meren, prachtige natuur en geweldige ‘wildlife’.

Parc de naturelle regionale Camping Parc de la Brenne

“Ruim opgezette unieke camping in voormalige historische hoeve, gelegen in de natuur. Ideaal voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Kwaliteitsrestaurant met lokale producten. Zeer geschikt voor mensen met een beperking. Veel bijzondere faciliteiten voor deze doelgroep.”

 Inspecteur Dhr. J.B. Staneke
Ga naar de inhoud