fbpx

30 juni 2019:

We bestaan vandaag 10 jaar! We zijn er trots op dat we de moed, het geld, de werklust hebben gehad en vele lieve mensen om ons heen om een pilot te starten: Een aangepaste vakantieplek met aangepaste animatie zodat ook families met kinderen met beperkingen onbeperkt konden genieten in “La Douce France”.

Na het eerste jaar was het al heel duidelijk dat de pilot zeer geslaagd was. De gasten, de animatievrijwilligers en wij hebben genoten.

Ik weet nog goed dat we allemaal vol zenuwen zaten toen de eerste gasten kwamen. Tim moest nog even snel een toiletrolhouder monteren. Ik was zo blij dat er überhaupt mensen kwamen dat ik ze meteen de eerste avond uitgenodigd had om bij ons aan tafel te komen eten. Toen ze vertrokken hebben we met zijn allen heel wat traantjes gelaten omdat we samen zo’n leuke en bijzondere tijd gehad hadden.

Zij waren blij dat ze met hun hele gezin, inclusief met kind met beperking, naar ons konden komen en wij waren erg blij dat ze als eerste gasten het uit wilde proberen.

Na tien jaar is het nog steeds spannend als er nieuwe mensen komen. Zijn alle benodigde hulpmiddelen aanwezig, is de animatie passend voor hun kinderen (met beperkingen ) zodat ouders met een gerust gevoel tijdens hun vakantie kunnen uitrusten en ontspannen. Zijn er wel genoeg animatievrijwilligers te vinden. En elke zomer komt het weer helemaal goed!

Elke zomer kijken we steeds meer tevreden er naar omdat elke zomer er weer meer aanpassingen zijn voor de gasten en de animatie, en meer animatievrijwilligers en meer gasten die ook vaak weer terugkomen.

Afgelopen drie jaar hebben we met de stichting, gasten, een architect, gemeente en departement veel tijd en geld gestopt in het ontwikkelen van 14 projecten die allemaal weer ten goede komen van de gasten en aangepaste animatie. Dit jaar is het eerste project al uitgevoerd waarvan we zeker weten dat hier veel gasten en vrijwilligers blij mee zullen zijn.

 

10jaar puylagorge
Ga naar de inhoud